vineri, 3 iunie 2011

Cum se schimba un rezervor WC pe perete

Rezervorul WC din fonta incepe sa devina o problema in exploatare: garnitura de clopot nu mai poate sa etanşeze si astfel au loc pierderi de apa, care de la o zi la alta devine tot mai scumpă. Garnitura de ventil nu poate etansa datorita deteriorarii suprafetei de etansarea a ventilului precum si erodarea clopotului pe locul in care se aseaza garnitura de clopot. Acesta nu mai este circular si deformeaza garnitura asa ca in desenul alaturat si nu mai calca bine pe suprafata de etansare.

Am ales sa inlocuiesc rezervorul de fonta tot cu un rezervor pe perete deoarece, in primul rind nu pot instala un rezervor in spatele vasului WC pentru ca nu am loc. Daca as face asa, ar trebui ca sa deplasez vasul spre inainte si in acest fel nu mai pot inchide sau deschide usa de la baie. Al doilea motiv este ca am auzit la unii prieteni ca nu sunt multumiti ca au renuntat la rezervorul de pe perete pentru ca jetul de apa nu mai spala la fel de bine vasul WC.

Pentru demontarea rezervorului de fonta se incepe oprirea apei de alimentare a rezervorului, apoi cu golirea lui si apoi, pentru a se scoate toata apa se pune o cârpa care sa absoarba restul de apa care nu a putut fi evacuata din cauza inaltimii mai mari a ventilului decât fundul rezervorului.

Apoi prin actionare pirghiei de golire, ridicarea clopotului in pozitia maxima si impingerea lui spre partea opusa prinderii pirghiei-se scoate clopotul din bazin.

Citeste tot articolul aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu