luni, 26 martie 2012

Cel mai scurt discurs


Am primit textul de mai jos in urma cu cateva minute de la Dana, de pe internet. Nu contest imaginea si traducerea pentru care dau mai jos sursa. Este un discurs al unui lider, al unui mare lider. Asta m-a dus cu gândul la tema abordata de Dl. Florin Ionescu la Radio România Actualitaţi, sâmbătă 24 martie 2012: ,,şef sau lider?''. Discutiile le puteti afla pe saitul RRA la emisiunea ,,Lumea Noastra''. Dl- Bryan Dyson, din putitnele cuvinte care ne-au parvenit pe aceasta cale, ne dovedeste ca este un adevarat lider care are grija de oamenii lui. Psihologii apreciaza ca fiind o calitate pentru un lider, faptul ca un conducator, un comandant, mananca si doarme după toti cei aflati in subordine au mancat si se odihnesc.

Dar nu asta m-a determinat sa postez aceste randuri ci  atribuirea acestuia calitatea de a fi cel mai scurt discurs. După ştiinta mea cel mai scurt discurs, militar daca vreti, a fost al lui Avram Iancu-Craiul nost, înaite de a porni revoluţia de la 1848. Adunarea era tacuta si atenta sa-l auda, după un mic moment de tăcere, el ar fi  spus: ,, No hai ş'om mere''! Daca fiecare stie ce are de facut, vorbele sunt de prisos, devin goale.

Nu ca spun da' vreau sa zic: daca tot au vuit recent ,,sticlele'' despre cum sarbatorit unii revolutia lor de la '48, eu nu am auzit nimic care să aminteasca cineva, vreo ,,sticlă'' ce-au facut ai nostri la pa'şopt. Am surzit sau nu mai stiu sa aud si sa vad? MAMBO, deci s-ar putea sa fi surzit.


Cel mai scurt discurs al (fostului) CEO de la Coca Cola:
„Imaginati-va viata ca pe un joc in care jonglati cu cinci mingi in aer. Acestea sunt: Munca, Familia, Sanatatea, Prietenii si Spiritul, iar voi incercati sa le pastrati pe toate in aer. Veti intelege insa foarte curand ca Munca este o minge din cauciuc. Daca o veti scapa, va sari revenind la voi. Dar celelalte patru sunt bile de sticla. Daca veti scapa una dintre ele, aceasta ar putea fi definitiv afectata, crapata, zgariata, deteriorata, sau chiar distrusa. N-ar mai putea fi niciodata asa cum a fost la inceput. Trebuie sa intelegeti asta si sa actionati in consecinta.” Munciti eficient in timpul orelor de munca si plecati de la birou la timp. Acordati timpul necesar familiei voastre, prietenilor si odihniti-va indeajuns. Valoarea are cu adevarat valoare doar atunci cand este apreciata
Sursa DANA; 
oreleimihalcea.wordpress.com/2012/03/23/cel-mai-scurt-discurs/