miercuri, 4 aprilie 2012

Lovitura sub centura de cultura:separarea de civilizatie.


Treci printre niste câmpuri cultivate cu flori, fără haturi paznici sau pândari. Poate că ai chef sã-ti culegi flori. Opreşti maşina,te duci şi-ti tai ce-ti place din lan. La KASSE tariful este afisat, bagi banii într-o cutiutã, si-ti vezi de ale tale.  Ideea nu e noua, o intâlneşti şi la magazinele satesti nordice, unde fermierul isi pune marfa intro incinta, aici are cutia pentru bani, aici are cântarul-toate pregatite si el se duce in treaba lui; tu intri, iei marfa pe care o doresti, o cantaresti, o platesti punind banii in cutia (totusi lăcătuita) şi pleci în treabă-ţi. Dacă ar fi pe plaiul mioritic florile ar fi culese cu coasa, de nişte ,,gaşperi'' care urlă că sunt discriminaţi, şi sunt constituiţi într-o mafie a florilor. Altii cu burta lipita de spate de foame, poate ar ciupi cevaşilea din mâncarea magazinului. Sau poate ar sterpeli numai aşa de garagaţă. Hagi Tudose  fura pe faţă degustând toata piata, desi statea cu banii la ciorap. 
 Degeaba  ne împăunăm cu niste chestii istorice şi arheologice ştiinţifice privind primordialitatea noastra în acest loc si pe aceasta planeta, ca origine a culturii si vieţii pe planetă, pentru ca asta ne separã, esential, de civilizatie: hoţia. 
Trebuie mai intâi sa-i facem pe ceilalti sa faca diferenta dintre rrom si român, pentru a ne recâstiga locul nostru in lume. Apoi sa incepem prin a nu-i mai învăţăm pe copii si pe nepoţi ,,Căţeluş cu părul creţ/Fură raţa din coteţ'', poezia primordiala a culturii hoţiei si sa ne smulgem de sub semnul lui Andrii Popa hoţ vestit. Mă rog, sau bărbat.
Restul sunt vrãjeli de amagit un popor de rahat ajuns să creada ca e altceva decât nişte degenerături a celor ce-au fost înaintaşii.  Poeţi ca Vasile Alecsandri si ceilalti, care or fi  văzut si alte posibile calităţi, au încercat sa-l reabiliteze, au incecat sa de un alt lustru (la rahatul românesc) si sa-i puna ,,şapte vieţi in pieptu-i de arama'', când de fapt suntem o adunatura de cozi de topor si de hoţi. Nu au ei topoare câte cozi de topr avem noi.

Fotografii primite pe email. După o idee de pe email.