sâmbătă, 19 mai 2012

Lumea Noastra: scrisoare către un prieten

Draga prietene,
Auzind cele spuse azi, constat că nu-mi mai amintesc (Alzheimerul bata-l vina) si nici nu gasesc articolul in speta care te-a supărata atât de tare, surprins fiind ca azi am trimis altceva, despre tema propusa.
Dar imi amintesc spusele D-lui Dinu C.Giurescu si pot spune ca aş putea fi NAŢIONALIST (aşa cum e si Domnia Sa), nu un extremist. Chiar pot spune ca sunt un astfel de naţionalist. Linkul http://ro.wikipedia.org/wiki/Dinu_C._Giurescu se pare ca nu e protejat ,,împotriva vandalismului'' asa cu  e un alt link de mai jos. Pot spune ca imi pare bine ca ÎNCĂ mai exista in România asemenea oameni ca Dinu C.Giurescu si ca regretatului Florin Constantiniu. Se pare ca nici linkul http://ro.wikipedia.org/wiki/Florin_Constantiniu nu e protejat ,,împotriva vandalismului''. Despre Florin Constantiniu mai putem citi ceva şi aici.
Sper ca cei care sunt asemeni Domniilor lor sa nu se se supere pe mine ca i-am omis. Atâta mi-am amintit acum, vorba lui D. Sale D-l Horia Moculescu! E posibil ca acel articol care ti-a produs supărarea sa nu îl fi trimis doar la o singura persoana şi de aia il gasesc mai greu. Aminteşte-mi cu un replay, te rog! Îti scriu pe un forward de la un alt amic,  Ionuţ, pe care mi l-a trimis luna asta, intittulat ,, Suntem un popor de... slabi'' in care isi mai exprima regretul ca: ,,poate e singura scăpare''. Eu nu achiesez la asta, ci spun ca in fiecare zi avem o astfel de scapare, cumul de scapari care ajung să ne tragă in jos. Sunt de părerea ca trebuie sa-i facem pe straini, mai ales vulgul strainilor, sa facă deosebirea dintre român si rrom, care nefericit seamana cu prescurtarea de la România: ROM. Până când nu se va întâmpla acest lucru, nu vom putea sa  ne ocupăm locul pe care-l meritam in faţa lor, in Europa si in lume si in faţa nostra, indiferent de cât de destepti am fost sau vom fi indiferent de cit de adevarate sunt adevarurile pe care le clamăm. Până atunci se vor gasi în continuare unii care sa confunde Bucurestiul cu Budapesta. Vezi recenta gafa facută pe Arena Naţională, de reporterul ala care si-a uitat promterul acasa.

Imi pare rau ca te-am supărat si poate ca vei inţelege ,,naţionalismul'' meu citind linkurile de mai jos.
Dar in acelasi timp sper şi sa ramâi supărat încontinuare, asfel incât sa te determine sa trimiti mai departe mesajul meu: nu e un lucru rău in a fi nationalist, in a menţine şi a promova valorile acestui popor. Nu aşa cum fac cei menţionaţi in linkuri. Şi ei îşi promoveaza oameni pe care îi cred eroi pentru poporul lor, dar care au facut rele poporului nostru. La fel ca si cu grupul de generali de la Arad, a caror statuie fost remontata, generali care l-au trădat pe Avrămuţ.
De ce ei pot si noi nu? De ce nu putem  public si oficial sa ne căinam morţii de la Ip, Trăznea, Fântâna Alba si pe toţi aceia care din vina acelora au ajuns ca să miroase florile de la radacina??? De ce ei da si noi nu? Pentru ca noi nu suntem botezati cu briciul si pentru ca nu suntem catolici sau protestanţi?? Pentru ca ne intreseaza verbul a fi si nu a avea, aşa cum ai arătat ca a spus D-l DAN C. MIHĂILESCU?? De ce ei pot sa faca statuie lui Wass Albert ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Albert_Wass Observati ca inscrisurile din link sunt protejate ,,impotriva vandalismului' ) si fascistului Josef  Nyiro (nu am tasta pentru o umlaut, sau ma rog-tremă) şi noi nu putem sa-i facem statuie lui Antonescu?  Lui Antonescu-nu CĂPITANULUI sau lui Sima, de ce nu putem sa-i punem statuie?? Spre deosebire de cei care azi una-două ,,isi asuma raspunderea'', Mihai Antonescu si-a asumat ŞI greselile lui, dar nu si celalte care i-au fost puse in cârcă şi pentru care a fost pus la plată. Poate ca reusesti sa-mi raspunzi ca eu ma sfârsesc mâine-poimâine si încă nu am aflat raspunsul. Poate ca suntem NUMAI patrioţi şi nu suficient de NAŢIONALIŞTI, nu? PATRIOŢI sau PATRIHOŢI?

De mai multa vreme, de pe vremea când am fost prima data in Basarabia şi am început sa înţeleg câte ceva, (acu vreo 50 de ani) imi doresc sa avem o alee sau un parc, sau ,,UN ceva'' sau ,,O ceva'' in care sa fie statui ale tuturor celor care ne-au condus destinele sau au fost oameni ridicati din rândurile poporului nostru sau adoptati de poporul nostru, indiferent de câte rele sau câte bune au facut. E bine sa fie puse acolo si faptele pentru care s-au facut vinovati si cele pentru care nu s-au facut vinovati. Fapte. Fără comentarii si fără interpretari. In acest fel istoria va fi mai transparenta si nu va trebui sa rescriem istoria duppă fiecare 20-30 sau 40 de ani sau sa o invaţam după ideile nu stiu carui rollerian aflat incognito si la moda.

Cea ce-mi pare bine este ca nu am ramas singurul. Nu sunt singur in calea lupilor. (Te gânesti cumva la Nicolaie Iorga? Dumnealui era Drumeţ, în calea altor lupi.) Mi se pare interesant  a-ţi comunica (pentru ca tot veni vorba) ca exista o grupare  pe un anume sait pus la bursă incepând de azi, ca exista un grup de idei intitulatat ,,Lupii Albi'', care l-au acceptat pe unul ca mine, chior, năpârlit, şchiop şi fara dinţi, dar ALB. Chiar daca ma inroşesc unori de o mânie neputincioasa care ma cuprinde tot mai des, pentru ca vad ca nu mai pot sa fac nimic, decit din degetele pe tastatura.

Nu iti pun decât un link care consemneaza evenimentul despre fascistul ungur.
Popularizarea mediatica  nu o fac ei, urmasii lui Wass si ai lui Josef Nyiro. Ei tac, fac si aplică politica pasilor marunti. În schimb publicatiile românesti care fac cunoscută acţiunea lor sunt apoi acuzate de extemism mediatic, asa cum mentiona D-l: Zigu Ornea, nu? De ce ? C-aşa-i în tenis!

Prieten drag,
Lucrurile care trebuiesc spuse, se spun pentru a putea merge mai departe fara povara lor.
Daca nu le spunem clar si raspincat vom muri ca o floare năpădită de buruieni sub o ploaie de ,,dacă ar fi fost, cum ar fi fost?''
Deci am spus si pentru conformitate-fac public mea culpa, sperând sa-ţi treaca supărarea şi te salut cu aceeasi prietenie,
 BABOO.