vineri, 13 iunie 2008

Contractul de franciza-model


CONTRACT DE FRANCIZA (FRANCHISING)


S.C. ............... avand sediul in ............... si inregistrata in Registrul comertului sub nr. ............ reprezentata prin .............. denumita in cele ce urmeaza "Francizor"

Si

S.C. ............... avand sediul in ............... si inregistrata in registrul comertului sub nr. .......... reprezentata prin ............. denumita in cele ce urmeaza "Beneficiar", unde:

Francizorul desfasoara o activitate de ................. si si-a stabilit o certa reputatie in ce priveste inalta calitate (fiabilitate, etc.) a Produsului(elor) care fac obiectul prezentului CONTRACT.

Beneficiarul doreste sa vanda Produsul sub numele si in concordanta cu practica de afaceri ale Francizorului.

Francizorul se obliga, in conditiile prezentului CONTRACT, sa ii permita si sa il asiste pe Beneficiar in desfacerea Produsului prin intermediul unor magazine deschise de Beneficiar in Teritoriu.

I. DEFINITII
In urmatorul CONTRACT, termenii/expresiile de mai jos vor avea semnificatiile urmatoare:
a) "pretul de livrare" - pretul la care Produsul este livrat in mod direct de Francizor tertilor beneficiari, minus TVA, cheltuieli de transport si asigurare.
b) "sub numele" - cuprinde numele comercial al Francizorului si/sau marcile de fabrica, comert si/sau serviciu, embleme, alte simboluri utilizate de acesta in identificarea si promovarea produsului, excluzand pe cele care in mod expres nu au fost cesionate Beneficiarului.
c) "Teritoriul" - inseamna (se delimiteaza geografic aria in care Beneficiarul isi poate desfasura activitatea in conditiilor prezentului CONTRACT si care poate fi teritoriul Romaniei, un judet, un oras etc.).
d) "magazin" - inseamna toate magazinele deschise de Beneficiar in Teritoriu in conditiile prezentului CONTRACT.

II. LICENTA SI DURATA

1. Francizorul transmite Beneficiarului, pe durata prezentului contract, dreptul de a vinde Produsul sub numele Francizorului si in conditiile acestui CONTRACT.

2. Acest CONTRACT va intra in vigoare la data semnarii lui de ambele parti si, exceptand art. XV, isi va produce efectele pana la data de ........... (pentru usurinta operatiunilor contabile, este bine ca data de expirare a contractului sa fie ultima zi a anului fiscal).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu