Un blog despre tot ce ar putea fi de facut cu forte proprii intro locuintă. Si nu numai.
miercuri, 25 iunie 2008
Filetarea sau taierea manuala a filetelor
Ne doboara canicula.
marți, 24 iunie 2008
Obligatiile proprietarului fata de chirias
Obligatiile proprietarului:
1. sa predea chiriasului locuinta;2. sa ia masuri pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta in exploatare si functionalitate a cladirii, pe toata durata inchirierii locuintei;3. sa intretina in bune conditii:a. elementele structurii de rezistenta ale cladirii/locuintei;b. elementele de constructii exterioare ale cladirii – acoperis, fatada, imprejurimi, curti, gradini – precum si spatiile comune din interiorul cladirii – casa scarii, ....
Proces verbal de receptie a lucrarii
- (se trece denumirea lucrarii sau a lucrarilor executate, ca in devizul de lucrari)…………………………….
După punerea în funcţiune a instalaţiei, efectuarea probelor şi verificărilor în conformitate cu normele şi normativele în vigoare, beneficiarul a luat în primire instalaţia de mai sus fără să aibă obiecţiuni.
(Daca Beneficiarul a avut obiectiuni, acestea se consmneaza mai jos, descrierea, lor cu termen de reparatie, cine executa, daca au fost sau nu au fost vicii ascunse…etc.)
Drept pentru care s-a întocmit prezentul Proces Verbal în 2 exemplare originale, fiecare având aceeaşi valabilitate, câte una pentru fiecare din părţi.
Beneficiar, Prestator,
luni, 23 iunie 2008
Devizul unei lucrari
duminică, 22 iunie 2008
Imprumutul de folosinta
joi, 19 iunie 2008
Siguranta fuzibila- auto
Tecile de fasole si diabetul
Specialiştii susţin că rezultate bune se obţin şi în tratamentul împotriva acumulării de apă în ţesuturi, afecţiune numită hidropizie. Ceaiul din teci de fasole măreşte cantitatea de urină, înlăturînd astfel excesul de apă din corp. Odată cu aceasta se elimină şi toxinele, contribuind astfel la ameliorarea stărilor reumatice. Datorită acidului silicic pe care îl conţin, tecile de fasole remineralizează organismul.
Cititi mai departe
Mezoterapia
Cand se foloseste?
Mezoterapia este folosita in diverse patologii, ca de exemplu: patologia musculara, abarticulara, vasculara, a coloanei vertebrale, cefaleei, dar si in estetic
Despre fuzibile
Fuzibilitatea este o proprietate care arata despre un metal ca poate fi topit usor. Aceasta a fost si ideea cand la sigurantele fuzibile a fost folosit un metal care in momentul in care se depaseste valoarea admisa a curentului pentru care a fost calibrat, firul de metal se topeste, intrerupand circuitul electric.
Fuzibilul, patronul fuzibil sau siguranta fuzibila, sunt denumiri generice pentru portiunea din circuitul electric care au rolul de a proteja restul circuitului sau a instalaţiei prin intreruperea instantanee a alimentarii cu energie. In principiu, acest fuzibil are cea mai mica sectiune de circuit din toata instalatia electrica.
Fuzibilele au fost calibrate in fabrica pentru diferite valori ale curentului nominal pe care il pot intrerupe, au o anumita putere de rupere (de intrerupere a curentului fara a fi distruse), iar elementul indicator al fuziunii (al arderii) are o anumita culoare pentru fiecare valoare standardizata a curentului nominal (In) al sigurantei.
duminică, 15 iunie 2008
Unghiile - oglinda corpului
Unghiile sunt o oglinda a corpului care arata deficitul de elemente din corp. Carentele de vitamine, minerale, sau elementele necesare vietii sunt aratate mai jos, coroborate cu felul in care arata unghiile, dar si alimentele de unde aceste elemente se pot obtine.
Unghiile subtiri si cu pete albe - Organismul tau are nevoie de zinc. Trebuie sa consumi: legume, fasole boabe, ciuperci, cereale integrale, drojdie de bere.
Unghiile care cresc foarte greu - De asemenea, ai nevoie de zinc. Unghiile deformate si zimtate - Corpul tau are nevoie de fier si vitamina A. Trebuie sa consumi: legume verzi, morcovi, pepene, dovleac, carne rosie.
vineri, 13 iunie 2008
Contract de prestari servicii-model
nr. Contract...........din data de ...-
Cap. I PARTILE CONTRACTANTE
Art. 1. Societatea Comercială ....... , cu sediul in localitatea .... , jud......., str. ..................., inmatricuatala Registrul Comertului din oraşul F, sub număul ........... , C.U.I. .............reprezentată de către ............... in calitate de -.....................care este denumită in continuare ca PRESTATOR
si
Societatea comercială ..............………………………………………….… cu sediul in loc …………………, jud ………….., str ………………………………... , nr …. , Tel: …………….……… ; Fax: ……..……..….........…… E-mail: .......…………….…….…............, inmatricuatala Registml Comertului din oraşul ..............................sub numărul ..........................……,cod fiscal................…….............…, titulară a contului IBAN ………………………………………….deschis la Banca ........………………….............. reprezentată de : ...............…………………………………… in calitate de : …………………..………….. denumită in continuare ca BENEFICIAR, au convenit incheierea prezentului CONTRACT DE PRESTARI SERVICII avind următoarele clauze :
Cap. II OBIECTUL CONTRACTULUI
Art. 2. PRESTATORUL se obligă sa realizeze pentru BENEFICIAR următoarele servicii :
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….…………
NOTĂ: Aprovizionarea cu Necesarul de materiale (ANEXA NR.2) cade in sarcina …………………...… . La cererea expresă a BENEFICIARULUI, PRESTATORUL se ocupă de aprovizionare.
Art. 3. Pentru realizarea serviciilor descrise la Art.2., PRESTATORUL va furniza si va folosi echipamentele si materialele care fac obiectul ANEXEI NR. 2, Necesar de materiale, din prezentul Contract de prestari servicii .
Cap. III TERMENUL DE EXECUŢIE A SERVICIILOR
Art. 4. PRESTATORUL va realiza serviciile prevazute la Art.2. din contract in termen de .………………..... incepând cu data de .....……………… pana la data de …………........... . Se vor percepe PRESTATORULUI penalizări de 0,5% din valoarea contractului fara TVA , pentru fiecare zi de intîrziere de la termenul de realizare a lucrării.
Art. 5. In termenul de execuţie prevazut la Art.4. nu este prevazut timpul necesar aprovizionarii cu materiale, aparate, aparataj si accesorii necesare executării lucrărilor prevazute la Art.2. Răspunzătoare de aprovizionare este partea care este arătată la NOTĂ de la Art.2.
Cap. IV PREŢUL ( ONORARIUL ) SERVICIILOR , MODALITĂŢI DE PLATĂ
Art. 6. Pentru serviciile efectuate de PRESTATOR, BENEFICIARUL va plat acestuia suma de …………………............ RON , sumă negociată intre parti sau aşa cum rezultadin Devizul de lucrări (ANEXA nr.3)
Art. 7. Plata pentru lucrările si serviciile făcute de PRESTATOR se va face de către BENEFICIAR in max. 5 zile de la data facturării după care se percep penalizări de 0,3%/zi de intarziere din valoarea contractului fara TVA.
Cititi mai departe
Contractul de franciza-model
CONTRACT DE FRANCIZA (FRANCHISING)
S.C. ............... avand sediul in ............... si inregistrata in Registrul comertului sub nr. ............ reprezentata prin .............. denumita in cele ce urmeaza "Francizor"
Si
S.C. ............... avand sediul in ............... si inregistrata in registrul comertului sub nr. .......... reprezentata prin ............. denumita in cele ce urmeaza "Beneficiar", unde:
Francizorul desfasoara o activitate de ................. si si-a stabilit o certa reputatie in ce priveste inalta calitate (fiabilitate, etc.) a Produsului(elor) care fac obiectul prezentului CONTRACT.
Beneficiarul doreste sa vanda Produsul sub numele si in concordanta cu practica de afaceri ale Francizorului.
Francizorul se obliga, in conditiile prezentului CONTRACT, sa ii permita si sa il asiste pe Beneficiar in desfacerea Produsului prin intermediul unor magazine deschise de Beneficiar in Teritoriu.
I. DEFINITII
In urmatorul CONTRACT, termenii/expresiile de mai jos vor avea semnificatiile urmatoare:
a) "pretul de livrare" - pretul la care Produsul este livrat in mod direct de Francizor tertilor beneficiari, minus TVA, cheltuieli de transport si asigurare.
b) "sub numele" - cuprinde numele comercial al Francizorului si/sau marcile de fabrica, comert si/sau serviciu, embleme, alte simboluri utilizate de acesta in identificarea si promovarea produsului, excluzand pe cele care in mod expres nu au fost cesionate Beneficiarului.
c) "Teritoriul" - inseamna (se delimiteaza geografic aria in care Beneficiarul isi poate desfasura activitatea in conditiilor prezentului CONTRACT si care poate fi teritoriul Romaniei, un judet, un oras etc.).
d) "magazin" - inseamna toate magazinele deschise de Beneficiar in Teritoriu in conditiile prezentului CONTRACT.
II. LICENTA SI DURATA
1. Francizorul transmite Beneficiarului, pe durata prezentului contract, dreptul de a vinde Produsul sub numele Francizorului si in conditiile acestui CONTRACT.
2. Acest CONTRACT va intra in vigoare la data semnarii lui de ambele parti si, exceptand art. XV, isi va produce efectele pana la data de ........... (pentru usurinta operatiunilor contabile, este bine ca data de expirare a contractului sa fie ultima zi a anului fiscal).
Contractul de munca- formular.
incheiat si inregistrat sub nr. ..…/……..... in registrul general de evidenta a salariatilor *)
A. Partile contractului
Angajator - persoana juridica/fizica __________________________________, cu sediul/domiciliul in _______________________________________, inregistrata la registrul comertului/autoritatile administratiei publice din ___________________, sub numarul ___________________, cod fiscal _____________, telefon _________________, reprezentata legal prin ____________________, in calitate de ______________________,
si
salariatul/salariata – domnul/doamna _____________________________, domiciliat/ domiciliata in localitatea _________________, str. ______________________________ nr. _____, judetul _________________, posesor/ posesoare al/a buletinului/cartii de identitate/ pasaportului seria __________, nr. _____________, eliberat/ eliberata de _________________________ la data de ______________, CNP /__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/, permis de munca seria ______ nr. __________ din data ___________,
am incheiat prezentul contract individual de munca in urmatoarele conditii asupra carora am convenit:
B. Obiectul contractului: ___________________________________________________
C. Durata contractului:
a) nedeterminata, salariatul/salariata __________________________________ urmand sa inceapa activitatea la data de _________________;
b) determinata, de ______ luni, pe perioada cuprinsa intre data de _____________ si data de _____________/pe perioada suspendarii contractului individual de munca al titularului de post;
D. Locul de munca
1. Activitatea se desfasoara la _______________________________________________
2. In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel: ______________
E. Felul muncii
Functia/meseria _______________________ conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania;
F. Atributiile postului
Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca*)
G. Conditii de munca:
1. Activitatea se desfasoara in conditii grele, vatamatoare sau periculoase, potrivit Legii nr. 31/1991.
2. Activitatea prestata se desfasoara in conditii normale/deosebite/speciale de munca potrivit Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare
H. Durata muncii:
1. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de ______ ore/zi, ____ ore/saptamana.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: _____ (ore zi/ore noapte / inegal);
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
2. O fractiune de norma de _____ ore/zi (cel putin 2 ore/zi), _______ ore / saptamana.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: _________(ore zi/ore noapte);
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
c) Nu se vor efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecintelor acestora.
Contractul de voluntariat
CONTRACT DE VOLUNTARIAT
nr. contract: ………………din data de: …………….
Cap. I PARTILE CONTRACTANTE
Art. 1. Societatea Comerciala : …….. , jud. . , str. …….., nr…, sc. …, et …, apt. …., inmatriculata la Registrul Comertului din orasul ….. , sub numaul ….. , C.U.I. ….., reprezentata de …, in calitate …., denumit in continuare BENEFICIARUL VOLUNTARIATULUI
si
Dl.(Dna) ………………………………………………..,domiciliat(a) in loc. ……………………, str. ………………………., nr. ……., judetul ……………………….., posesor(oare) al(a) B.I./C.I./ pasaportului cu seria………, nr. ……………………., eliberat(a) de…………………la data de……………………, CNP/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/, denumit in continuare VOLUNTAR, vazand ca au fost indplinite conditiile prevazute de lege, am convenit la incheierea prezentului CONTRACT DE VOLUNTARIAT.
Cap. II OBIECTUL CONTRACTULUI
Art. 2. VOLUNTARUL se obliga sa realizeze pentru BENEFICIARUL VOLUNTARIATULUI urmatoarele servicii (v si Fisa Postului ):
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Cap. III DURATA CONTRACTULUI
Art. 3. VOLUNTARUL va realiza serviciile prevazute la Art.2. pe o durata de ………………………... .
Cap. IV DREPTURILE SI OBLIGATIILE VOLUNTARULUI
Art. 4. Dreptul de a fi tratat ca si coleg cu drepturi egale atat de catre conducerea organizatiei cat si de angajati.
Art. 5. Dreptul de a fi respectat ca persoana, fara deosebire de rasa, etnie, sex sau orientare sexuala, convingeri politice sau religioase, abilitate fizica/psihica, nivel de educatie, stare civila, situatie economica sau orice alte asemenea
Art. 6. Dreptul de a avea acces la cat mai multe informatii despre organizatia in cadrul careia urmeaza sa activeze;
Art. 7. Dreptul de a participa activ la elaborarea si derularea programului la care urmeaza sa participe;
Art. 8. Dreptul de a participa activ la elaborarea si derularea programului la care urmeaza sa participe;
Art. 9. Dreptul de a-si desfasura activitatea in concordanta cu preferintele personale, temperamentul, experienta de viata, studiile si experienta profesionala;
Art. 10. Dreptul de a participa la sesiuni de formare in domeniul in care presteaza activitatea, atat la inceputul activitatii cat si pe parcurs pentru a beneficia tot timpul de cele mai noi informatii in domeniu;
Art. 11. Dreptul la supervizare - orientare din partea unei persoane cu experienta, bine informata, cu rabdare, atenta si care dispune de timp pentru a raspunde nevoilor sale; ....
Convetia civila, contract de prestari fara raport de munca
Conventia Civila este o forma de contract de prestari de servicii in care nu au loc raporturi ierarhice de munca. Singura obligativitate reala a partilor este sa plateasca impozitul datorat statului pe banii platiti angajatului (celui care presteaza serviciul) de catre angajator care trebuie sa retina contravaloarea acestui impozit si sa o predea la Fisc impreuna cu un exemplar al conventiei civile. Acest gen de raporturi este practicat de Asociaţia de proprietari pentru a-şi plăti femeia(ile) de serviciu, casierul sau ceilalţi angajaţi ai asociaţiei. Mai avem un aspect pe care trebuie sa-l aducemin discutie: chemati la Dvs acasa pe cineva sa se urce pe acoperis, sa va faca o lucrare de reparatii, sau sa va sape un sanţ. Intre timp, persoana sufera un accident si moare. Ce faceţi ? Inspectoratul de protecţia muncii, in acest caz va face o ancheta si va a gasi vinovat ca, in calitate de angajator nu i-aţi facut instructajul de protecţia muncii, aşa cum prevede legea 319/2006 si in Normele metodologice de aplicare a acestei legi. Mai jos postam un model de Convenţie civilă pe care l-am folosit in astfel de momente. Public acest model pe care l-am facut eu, pentru ca cei de la forţele de muncă (ITM) spun ca nu există aşa ceva, interesul lor fiind pentru încheierea unui contract de muncă, din care statul are de câstigat.
CONVENTIE CIVILA
nr.:………………… din data de……………………..
Cap. I PARTILE CONTRACTANTE
Art. 1. Societatea Comerciala : ……………………………………REPREZENTATA DE……………………….., in calitate de administrator care este denumita in continuare ca ANGAJATOR
si
Dl.(Dna) ………………………………………………..,domiciliat(a) in loc. ……………………, str. ………………………., nr. ……., judetul ……………………….., posesor(oare) al(a) B.I./C.I./ pasaportului cu seria………, nr. ……………………., eliberat(a) de…………………la data de……………………, CNP/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/, denumit in continuare PRESTATOR,
am constatat ca sunt indeplinite conditiile art. 948 din Codul Civil si in baza prevederilor art. 969, art.970 si urmatoarele, am incheiat prezenta CONVENTIE CIVILA in baza conditiilor stabilite de comun acord.
Cap. II OBIECTUL CONVENTIEI
Art. 2. Activitatea care urmeaza sa fie desfasurata/prestata de PRESTATOR in favoarea ANGAJATORULUI este …………………… ………… ……………………………………………………………………………..……………………………………………………
Art. 3 Locul desfasurarii muncii: la beneficiarii ANGAJATORULUI.
Art. 4. Durata muncii: activitatea prevazuta la art.2. va fi prestata zilnic timp de ….. ore, a cate …… saptamani pe luna.
Art. 5. Remuneratia: pentru activitatea prevazuta la art.2., este bruta in cuantum de ……………….. RON. Din aceasta suma se va retine impozitul datorat statului in cuantum de 16% si contributia la Casa de asigurari de sanatate in cuantum de ....%
Citeste mai departe
joi, 12 iunie 2008
Inlocuirea dozei de aparat
Astfel, o data cu trecerea timpului, dar si cu o incalzirea nepermisa din cauza consumului, izolaţia conductorului INTENC devine rigida, si la miscari repetate ale conductorului prilejuite de schimbarea aparatajului, conductorul de aluminiu din interior se rupe si aparatul nu mai functioneaza.
Montarea dozelor electrice.
miercuri, 11 iunie 2008
Stiti sa respirati corect? (2)
Inspiratia trebuie facuta de parca ai vrea sa mirosi aerul si se face cu fundul nasului, cu portiunea aflata intre sprincene. O miscare determinanta este actionarea diafragmei musculare care separa cavitatea toracica de cavitatea abdominala: toracele ramane fix iar abdomenul se dilata miscind diafragama in jos. Aceasta respiratie abdominala este genul de respiratie pe care o au animalele si copii mici.
marți, 10 iunie 2008
Stiti sa respirati corect? (1)
E bine sa intelegem ca aceasta pierdere a calitatii respiratorii, innascute, provine din socurile permanente fizice sau psihice pe care le suporta in primul rind respiratia indeosebi in procesul muncii cu osebire in domeniul cuvintului gindit, scris vorbit sau muzicalizat in diverse forme.
Cum iti alegi avocatul ?
E foarte important, dar si foarte greu de dat o reteta. Un prim sfat: nu din prima. Asa cum la primul doctor nu esti prea lamurit si convins ca ti-a gasit boala adevarata si leacul potrivit, si-l verifici mergand si la altul, tot la fel si cu slujitorii legii: dupa discutia cu primul, amana hotararea pe a doua zi, discuta si cu al doilea, sau al catelea vrei, apoi hotaraste-te, punand in calcul:
luni, 9 iunie 2008
Despre vectori si operatii cu vectori
Motorul electric trifazic: conexiunea bobinelor
vineri, 6 iunie 2008
Motorul trifazic: parti componente
Spalarea caloriferelor cu Desox 80
joi, 5 iunie 2008
Protectia cu siguranta automata diferentiala
Functionarea motorului electric
Regula mainii drepte in cimpul magnetic
marți, 3 iunie 2008
Boilerul electric
Cada de baie
Cazanul de baie simplu
luni, 2 iunie 2008
Bateria de amestec
Ventilul
Spalatorul
Chiuveta
Lavoarul
montat pe lavoar prin intermediul ventilului 4. Fixarea acestui ventil pe lavoar se face cu ajutorul unor garnituri din cauciuc de 2-3 mm grosime care se aşează pe lavoar şi apoi se strânge şurubul care de obicei este M6, pas normal, pe dreapta, lung de vreo 50mm. Tot cu ajutorul unor garnituri de 2-3 mm aşezate deoparte şi de alta a lavoarului, se montează şi robineţii pe lavoar şi apoi se strâng cu piuliţele din livrare. Este important să fie montate aceste garnituri deoarece lavoarul poate avea imperfecţiuni (sau robinetul să aibă imperfecţiuni) şi robinetul să nu se aşeze bine pe suprafaţa lavoarului şi strângând piuliţele există posibilitatea ca lavoarul sa se crape.
alimentare de la robinetul de trecere erau din plumb, prevăzute la un capăt cu niplu şi cu piuliţă oladeză la celălalt. S-a spus ca plumbul este toxic, aşa şi este, dar la suprafaţa ţevii în contact cu apa se formează oxidul de plumb care nu este toxic. Apoi aceste conducte au fost înlocuite cu unele din cauciuc armat cu tresă metalică. Acestea, din cauza îmbătrânirii cauciucului şi a presiunii ridicate (mai ales la parterul blocurilor turn), au cedat şi au produs inundaţii. Mai nou, există ţevi de racord din alamă cromată (cu niplu de 3/8" şi olandeză de 1/2") sau din ţeavă de inox gofrată, care rezistă mai bine la presiune. În figura alăturată sunt arătate diferite racorduri flexibile care sunt echipate cu diferite tipuri şi dimensiuni ale fitingurilor: nipluri, piuliţe olandeze, piuliţe olandeze cu cot.
Robinetul de trecere
duminică, 1 iunie 2008
Sifoanele
Closetul sau WC-ul
Citeste tot articolul